SİPROGUT KULAK DAMLASI KULLANIMI





*Siprogut kulak damlası dış kulak yolu enfeksiyonlarında ya da kulak zarının deliğine bağlı gelişen orta kulak enfeksiyonlarında kullanılır.
*Siprogut damla, antibiyotik içeren bir damladır ve içerisinde binde 3 oranında siprofloksasin içerir.
*Siprofloksasinin kartilaja(kıkırdak)  geçişi iyidir ve dış kulak yolunun 2/3 'ünün kartilaj olduğunu hatırlayınız(diğer yazılarımdan okuyabilirsiniz)
*Dış kulak yolu enfeksiyonlarının başlıca etkeni pseudomonas aeruginosa ve proteus olup, her ikisine de siprogut damla etki eder.
*Çocuklarda günde 2 kez 3-5 damla, erişkinlerde günde 2 kez 5-10 damla(dış kulak yolunun büyüklüğüne göre, dış kulak yolunu dolduracak şekilde) kullanılabilir.
*Siprofloksasin kulak damlası, dşı kulak yolu enfeksiyonlarında ampirik tedavi olarak başlanabilir, tedaviye yanıt alınamaması durumunda kulak kültürü yapılabilir.
* Siprogut damla, dış kulak yoluna damlatıldıktan sonra en az 3-5 dakika bekletilmesini önermekteyim.

 *Siprofloksasin,  kıkırdağa toksik etkilerinden dolayı 18 yaşaltı kullanımı doktor kontrolü dışında önerilmez (kisitk fibrosisli çocuklar hariç). Ancak, kulak damlasındaki miktar binde 3 lük olup, çok düşük seviyededir. Toksisite beklenmez, çocuklarda da kullanılabilir.
*Ben siprogut damla beraberinde akıntının yoğunluğuna göre hidrojen peroksit damla da önermekteyim, gerekli hallerde steroidli damla ya da alkol borique %3 lük solüsyonu da eklenebilir.

Yorumlar

  1. Kulak damlasini damlattigimda uzerinden 1 saat bile gecse sivi geri geliyo bu bir sorun mudur

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kulak Temizleme Damlaları - BUŞONEX ve SERUMEX

"KULAK KİRİ " TEMİZLİĞİNİZİ KENDİNİZ YAPIN - BUŞON TEMİZLİĞİ -